Milli Ekonomi Modeli
Prof. Dr. Haydar Baş

JİRİNOVSKİ'DEN ANLAMLI ÇIKIŞ: "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Kendisiyle tanıştıktan sonra Rus milliyetçisi Jirinovski'nin "Ne mutlu Türküm diyene" dediğini açıklayan Prof. Dr. Baş, "Türkiye'de milli düşünceler ve isimler ayaklar altına alınırken biz Rusya'da kime neyi söyletiyoruz" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Rusya Parlamentosu'na davet edilip, orada bir konuşma yapmasının yankıları sürüyor. Kaldığı otelde akademisyenlere ve Türkiye'den kendisine eşlik edenlerle akşam yemeğinde buluşan Prof. Dr. Haydar Baş burada kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Rusya beklemedikleri ölçüde çok büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, anlatılanlardan çok farklı bir Rusya gördüğünü açıkladı.  BTP Genel Başkanı şunları söyledi: "Çok ciddi ilgi alaka ve sevgiyle karşılaştık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bugün hakikaten hepimizi memnun eden tanımadığımız bilmediğimiz bir dünyada bize anlatılanların tamamen aksi fevkalade bir yakınlık, misafirperverlik ve dostluk gördük. Onun için başta çok muhterem Prof. Dr. Viladimir Lisickhin'e ve siyasi yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu dünya ile olan irtibatımız ilmi, siyasi ve kültürel olarak ciddi boyutlara taşınacağını şimdiden haber veriyorum. İnşallah iki tarafın ve de bütün İslam âleminin hakkında hayırlı olacaktır."

Rusya emperyalizme karşı ciddi tavır aldı

Rusya'nın özellikle Suriye meselesinde batı emperyalizmine karşı dur dediğine dikkatleri çeken Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Batı emperyalizminin dişlerini bileyip bütün insanlığın üzerine bir kurt gibi yürüdüğü bir dönemde kabul edelim ki, hakikaten Rusya emperyalizme karşı ciddi bir tavır belirlemiştir. Özellikle Suriye meselesinde… Mesela Türkiye'de hiç kimsenin beklemediği bir tavır gelişti. Ama Rusya bunun etkisinde kalmadı Suriye'ye sahip çıktı. Şu anda Esad sağlama alındı. Esad siyaseti devama ama O'nun karşısında olanlar ise mağlubiyete mahkûm oldular. Bunun nedeni Rusya'nın göstermiş olduğu yakınlık, dostluk ve sadakattir. Şu anda İslam dünyasını bir mescide benzetirsek Rusya onu koruyan bir paratoner vazifesi görüyor. Onun için huzurlarınızda Rus siyasetini ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

Jirinovski'den ilginç açıklama

Türkiye'de dönüşünde binlerce vatandaş tarafından havaalanında coşkuyla karşılanan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş gazetecilere açıklamada bulundu. "Bu davet sıradan bir davet değil" diyen Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: "İlerleyen zaman içerisinde benim gördüğüm Sayın Putin'in de işin mahiyetinden haberi olduğu ve O'nun inisiyatifi ile bu davetin gerçekleştiği. O meşhur Türk düşmanı olarak bilinen Vladimir Jirinovski enteresan oldu, "ne mutlu Türküm diyene" dedi. Orada Allah'a şükrettim. Bir tarafta Türkiye'de milli düşünceler, görüşler ve isimler ayaklar altına alınırken ben orada kime neyi söyletiyorum."

Putin danışmanını gönderdi

"Sayın Putin'n danışmanı da Duma'da bizimleydi" diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Putin'in danışmanının yaptığı konuşmada benim en fazla dikkatimi çeken, "Bir milletin ve devletin ayakta durabilmesi için fakirinin fukarasının karnını doyurması lazım. Artı bunlara iş imkânı bulması lazım. Yetmedi, üretimi devreye koyması lazım. Adil paylaşımın olması lazım" demesiydi. Baktım Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı benim Milli Ekonomi Modeli'ni anlatıyor. Anlattıklarının tamamı Milli Ekonomi Modeli'nde var ve ben bunu hayata geçireceğim. Bu Allah'ın bir lütfudur. İnşallah milletimiz bu olayı görür. Ben bu işi biliyorum, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz Türkiye'yi dünyanın en güçlü devleti ne kısa zamanda yaparız. Bu olaylardan milletimiz bu dersi çıkarırsa en kısa zamanda ülkeyi badirelerden kurtarırız. Türkiye'yi bölünmekten, parçalanmaktan, kavgadan, gürültüden kurtarır, Allah'ın izniyle necata ulaştırırız. Bunu Türkiye'nin geneline yaygın bir şekilde duyurarak, tanıtarak çalışmalarımıza hız vermeliyiz. Bu işi arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve de gençlerimiz yapacaktır. Vazife başımıza düşmüştür, hepimiz iş başına diyoruz."